Ποιος είναι ο Clown ;

   clown_party_paidiko_paidia_Athens_genethlia_κλοουνΟι κλόουν είναι  κωμικοί  που συνήθως φορούν αλλόκοτα κοστούμια διαθέτουν μακιγιάζ, πολύχρωμες περούκες, υπερβολικά μεγάλα υποδήματα, και πολύχρωμα ρούχα. Το στυλ του Κλόουν είναι σχεδιασμένο για να διασκεδάσει μεγάλα ακροατήρια.

   Οι Κλόουν συχνά συνδέονται με το τσίρκο, όπου και ξεκίνησαν να  πραγματοποιούν ένα κωμικό ρόλο και να συνδέουν άλλες πράξεις στην παράσταση  του τσίρκου από τα τέλη του 18ου αιώνα.

  Η πρώτη κύρια μορφή κλόουν απεικονίστηκε από Joseph Grimaldi ο οποίος δημιούργησε το παραδοσιακό λευκό πρόσωπο με το make-up. Στις αρχές της δεκαετίας του 1800 o Joseph επέκτεινε το ρόλο του Κλόουν στο harlequinade που αποτελούσε μέρος της βρετανικής παντομίμας,   επίσης στο Theatre Royal, το Drury Lane και , το Sadler’s Well και το Covent Garden. Έγινε τόσο γνωστό στην σκηνή του Λονδίνου που το harlequinade έγινε γνωστό ως «Joey», και όσο το όνομα και το λευκό πρόσωποτου Grimaldi ήταν, και εξακολουθούν να είναι γνωστά, που χρησιμοποιούνται και  από  άλλους τύπους κλόουν σήμερα.

Πηγή : en.wikipedia.org

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s